wszyscy chca nas zabic

Czasem kazdy ma zly dzien...

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
Dar3k
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

wszyscy chca nas zabic

Post by Dar3k »

Dzisiaj pogoda i piękny wiatr z północy (a jechłem z Wawy) rozkojarzyły mni do tego stopnia że zapomniałem o naczelnej zasadzie: jeździj tak jakby wszyscychcieli cie zabić na drodze.
Wystarczyła chwila i chociaż Ten Co Na Górze dawał wcześniej ostrzerzenia (car w poprzek drogi, dwójka zawalidrogów na rowerkach 4 kołowych z mamusią itp.) aby zwolnić - zignorowałem je i mając wiatr w plecy myślałem o kolejnym rekordzie na trasie.
Niestety - jadac ścieżka i mając zielone (nawet troche zwolniłem) wjechałem na jedną z kilku dróg przecinających ścieżkę rowerową na Wale miedzeszyńskim (a właściwie chciałem wjechać).
Niestety z lewej na kursie wybitnie kolizyjnym pokazało się coś dużego i blaszanego co staneło w poprzek drogi korzystając z przysługującej temu czemuś zielonej strzałki (opcja druga ze chciał mnie zabić ale domniemając niewinności moze po prostu mnie nie widział).
Efekt - u mnie hamowanie awaryjne i położenie się na bok.
Konsekwencje - cholerny ból w łokciu i wizyta u lekarza (na szczęście nie połamany) parę zastrzyków i zero roweru co najmniej miesiąc - potem zobaczymy (sorry Leo - nie pojeździmy :cry: )
Nauczka na przyszłość - uważać, uważać i jeszcze raz uważać. Nie dac się ponieść wiatrom, optymizmowi i pilnować się zawsze i wszędzie (od dziś nie wierzę w rozsadek innych).
Konkluzje - moze zrobic jakiś dział bezpieczeństwo na forum z opisem miejsc gdzie się takie historie zdarzają
Podziękowania - mojemu Aniłowi Stróżowi )widać profesjonalista)

Pozdrawiam,
I uważajcie na siebie.
psychotyczny, neurotyczny ale za to sympatyczny ;)
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

co prawda u mnie jazda "na słuch" przez skrzyżowania, gdzie nie chce mi się zatrzymywać jeszcze mnie nie zawiodła, ale rzeczywiście, ostatnio nie korzystam z niej tak często, właściwie w ogóle. a co ten kierowca zrobił po wszystkim?
Dar3k
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Post by Dar3k »

Domar wrote:a co ten kierowca zrobił po wszystkim?
zapomnałem napisać - nikt nie zrobił nic. Gościu odjechał - niestety nawet nie potrafię okreslić co to był za samochód. Po wszystkim wypiąłem się z roweru (SPD trzymały do końca) wsiadłem i ujechałem jeszcze (w lekkim szoku) parę metrów. Póxniej przyszło opamiętanie ból w łapie i telefon do przyajciela (zabrał mnie z pobojowiska razem ze sprzętem). zanim przyjechał obdzwoniłem wszystkich znajomych (i nieznajomych też).
teraz mnie to śmieszy ale wtedy chyba z dwadzieścia minut trzymałem sie kurczowo słuchawki dzwoniąc po wszystkich :?
Teraz mam juz lekki dystans do tego i jes mi lepiej... tylko pisać nie za dobrze po zostało z 7 palców na chodzie...
Jacq
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Jacq »

Kontuzje zdecydowajnie sa "niefajne"..
Szczerze wspolczuje i nikomu nie zycze...
mi choc gips zdjeli, to jeszcze z miesiac nie
poszaleje za specjalnie :/ Nadgarstek usztywniony w stawie i boli
przy gwaltowniejszym ruchu...
Nie wiem tylko jak to odniesc do tematu.. bo mnie to zabic chcialo chyba..
Drzewo i sciezka rowerowa ;)

Pozdrawiam i zycze szybkiego ozdrowienia.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

no te drzewa to najgorsze sa, tak znienacka wyskakuja... ;P
Jacq

Post by Jacq »

Taa.. a jak im pozniej rzucasz epitetami jakich wytrawny szefc by sie
nie powstydzil... to te dalej stoja niewzruszone i leja na to ;)
Myslisz sobie nic tylko skopac.. i tu kolejny zawód...
Noga boli, epitety jeszcze bardziej rozbudowane... a te jak staly tak stoja..

Ech te drzewa... ;)

Pozdrawiam
Yanek
Postojebca
Postojebca

Post by Yanek »

Co jak co ale ku... czątko zje.... banan takie .... występują :cry: czasami mysle ze jak by takiemu bucowie zajebac rowerem w to auto to by sie chujek rozgladał. Wezwać policję i zobaczyć co powiedzą. Spierdalać nie będzie bo bedzie miał pogięte drzwi :D
Znaczy sie co proponujesz mi za orzeszka??
Mobger
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Re: wszyscy chca nas zabic

Post by Mobger »

Dar3k wrote: Konkluzje - moze zrobic jakiś dział bezpieczeństwo na forum
Jestem za. Można poruszać sprawy bezpieczeństwa, ubezpieczeń rowerzystów ( coraz modniejsze i potrzebne ), walki z ubezpieczycielami, znakowania rowerów itd.
Sam walczę o odszkodowanie z Warty od 10 miesięcy i rezultaty marne.
Od tamtej pory ( tzn wypadku ) moją dewizą jest na drodze nie ufać nikomu. I wam też ją polecam
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

piszcie piszcie, ale na razie az oddzielnego dzialu nie widze potrzeby. moze sam temat. wystarczy, ze dzis mase odfiltrowalem... ;)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

sonia - ja umiem dobre pisma do ubezpieczalni pisać, po ostatnim 2 dni zajeła im zmiana zdania i wypłacenie pieniędzy
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

uff!to dobrze ze nie złamany!czułem ze będzie ok :) Trzymaj sie Dar3k!jeszcze pojeżdzimy :)

ps.tak sobie mysle ze nie powinno sie kusic losu i mieć oczy szeroko otwarte ale tak naprawde nie unikniemy przeznaczenia,mam nadzieje że mój czas jeszcze nie nadszedł choć od czasu gdy jeżdże do WWy ilosc niebezpiecznych zdarzeń wyraznie wzrosła,to juz nie to samo co zaliczyc salto w przód w pozycji łamanej w Starej Miłosnej niejako na własne zyczenie,w ruchu miejskim wielu rzeczy nie sposób przewidzieć i mozna liczyc jedynie na Anioła Stróża, który w przypadku Dar3k na chwilę przysnął choć...nie do końca :)

dlatego: Aniele Stróżu mój Ty ZAWSZE przy mnie stój 8)

pozdro Dar3k :!:
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Mobger
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by Mobger »

yorek wrote:sonia - ja umiem dobre pisma do ubezpieczalni pisać, po ostatnim 2 dni zajeła im zmiana zdania i wypłacenie pieniędzy
Prześlij próbkę mailem to może pogadamy o tym podczas masy. A jaka to ubezpieczalnia była?
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

leoheart wrote:
dlatego: Aniele Stróżu mój Ty ZAWSZE przy mnie stój
Moze dla tego ze ten anioł stał....tak sie stało? :-)
Wiesz jakby ten anioł jechał...hmmmm
Ja mysle ze powinno byc tak:

Aniele Stróżu mój Ty ZAWSZE przy mnie jedź
Personal best 200km
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

dzisiaj ze mna jechał :)
dokładnie w tym samym miejscu co Dar3K przy przekraczaniu ulicy Zwoleńskiej miałem zielone światło na ścieżce a jakiś pajac próbował ostro wjechać z Wału w tę ulice,przeskoczył przez pas do Wwy i chciał mnie staranować na przejściu,dał ostro po hamulcach i zatrzymał sie metr ode mnie ażeby tego było mało to kiedy próbowałem uciec z pasów jakiś drugi pajac skręcał w prawo ze Zwoleńskiej i oczywiście chciał mi przypieprzyc z prawej strony

powiem szczerze że próbuję nastawic sie pogodnie do Masy i spokojnie reagować na kierowców ale takie incydenty budzą we mnie żądze mordu!!
soldier of love

Image
Dar3k
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Post by Dar3k »

leoheart wrote:powiem szczerze że próbuję nastawic sie pogodnie do Masy i spokojnie reagować na kierowców ale takie incydenty budzą we mnie żądze mordu!!
Coś jest ostatnio nie tak... :?: Czy biomet niekorzytny jest czy co innego. Ludzie jeżdżą jak połamani. U mnie w tym sezonie na tej trasie było 35 przejazdów (36 nie zakończony) i nic - a ostatnio to chyba wakcje w powietrzu kierowcy poczuli... Na wale dzwony pomiędzy carami prawie codziennie i coś jak sezon polowań rowerzystów rozpoczety :?
Dziko jest tylko dlaczego :?:

Leo dobrze że Ci się udało...
Hunter

Post by Hunter »

Dajcie spokój z tymi kierowcami, ja mam problemy nawet na trasie Otwock-Michalin :/ Zawsze musi się trafić jakiś idiota, dla którego rowerzysta jest śmieciem... Ostatnio na owej trasie jadę sobie spokojnie 10cm od krawężniką, a zapewne jeszcze mniej, a tu jedzie koleś pustą ulicą (ciemne BMW, łysy, dres razi w oczy z daleka) myśli, że ja muszę jeździć po chodnikach, i niemal mnie zepchnął na krawężnik (ostatni raz, gdy mnie tak samochód urządził, leżałem miesiąc w szpitalu ze wstrząśnieniem [nie, nie wstrząsem, sam się zdziwiłem :D] mózgu i od tego czasu mam bliznę na środku czoła od spotkania z kantem krawężnika), już pomijając, iż chwilę dalej taki sam manewr zastosował TIR, jadąc z 5 cm od mojej kierownicy, a obok drzewa :/

P.S. Ale chyba bardziej mnie olewają niż innych kierowców, bo wiedzą, że ja nie wyskoczę i nie zacznę urzazdzać bójek :(

Ale jak jechałem nad Świder z 14 metalami wszyscy należycie ubrani i ze sprzętem to nikt nie ważył się takiego manewru zrobić ani wyskoczyć z wozu do nas :D
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

a mnie kolo przytarł jak jechałem całą kupą z ludźmi. jeszcze mordę darł przez okno, że mu lakier porysowałem, ale powiedziałem co myślałem no i rzeczywiście, nie wyskoczył.
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

leoheart wrote:
dokładnie w tym samym miejscu co Dar3K przy przekraczaniu ulicy Zwoleńskiej miałem zielone światło na ścieżce a jakiś pajac próbował ostro wjechać z Wału w tę ulice,przeskoczył przez pas do Wwy i chciał mnie staranować na przejściu,dał ostro po hamulcach i zatrzymał sie metr ode mnie
to jest post z 29.06.2005 a dziś:?:
sezon polowań uważam za rozpoczęty :!: niestety na nas :P
wczoraj w dokładnie tym samym miejscu,identyczna sytuacja tyle ze tym razem nie hamował,na szczęście podejrzewałem go o to,miałem ochote za nim pognac i wypróbowac czy moje rekawice posla go do ....downhillu :)
odrobine wcześniej,nastepny specjalista próbował włączyc sie do ruchu z jakiejs posesji przecinając ściezke rowerowa i mnie na niej,dzisiaj to samo zaraz przy trakcie lubelskim i wyjezdzie z parkingu przy sklepach.

Dlatego choc to juz nudne przypominam:nie ufajcie nikomu, bądżcie czujni także a może przede wszystkim na ściezce rowerowej,póki nie pojawi sie nas więcej i nie przyzwyczaimy kierowców do swojej obecności
tyle przestróg dla tych którzy ostatnio niewiele jeżdzili albo grasowali tylko w lesie
Howgh!
soldier of love

Image
klepek
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by klepek »

Niestety zrobiło się ciepło i ludzie wyciągneli samochody po zimowej przerwie. Pól roku nie jeżdżenia daje znać o sobie. Codziennie z kumplem mamy stresowe sytuacje i z trudem udaje sie unikać wypadku. Jak mają rowerzystów na drodze widzieć jak nieraz samochodów nie widzą.
Ja zamierzam od maja spróbować jeździć do pracy i mam nadzieję że do tego czasu się troche uspokoi.
JASIEK bez loga

Post by JASIEK bez loga »

A za przejeżdżanie Krakowskiego Przedmieścia w poprzek w niedozwolonym miejscu mało co nie dostałem mandatu... Na szczęście skończyło się na głupiej gadce w stylu Misia: a gdyby tam jechał samochód? a Gdyby tam była pańska babcia... Troche offtopic :)
Post Reply