10.09.2006 Glinianka Matarthon
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
nooo dzięki za gratulacje - pierwsze osiągnięcie w (karierze) i odrazu 2 miejsce (szok) ale ok ; co do nagród to dla zainteresowanych : krem do opalania, żel do mycia twarzy (przydał się po maratonie), krem for men i BATON ale medal i dyplom już na ścianie wiszą ; a i jeszcze jedno co do teamu to jakbyście mieli ochotę to mogę zmienić na OGR i porzucić swojski team "rubaśne fawory"
nie wiedziałem czy byście się nie obrazili jakbym bez waszej zgody się pod OGR podpisał????

jeszcze bedzie czas by odpoczywać....
- Creeping Death
- NApierdalator
z pewnością powinienes ćwiczyc mięsnie grzbietu,ciekawe czy robiłes jakieś badania kręgosłupa?judo moze mieć na wszystko wpływ,niekoniecznie pozytywnyCreeping Death wrote:Plecy bolą mnie od kilku lat.. nie wiem dlaczego... poprostu bolą, chyba już stary jestempowinienem podobnież ćwiczyć... :p

ps.stary to ja jestem

- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Trochę filmików z tego maratonu wrzuciłem na FTP - format 3gp - quicktime to czyta.
Michał
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- Giant Mike
Mnie też bolą - podobno wszystkich bolą, tylko jednych mniej drugich bardziej.Creeping Death wrote:Ale u mnie to nie koniecznie kwestia roweru. Miałem juz bóle długo przed tym jak zacząłem "jeździć"
Ćwiczenia na mięśnie grzbietu pomagają, ale dużo daje też dobrze dobrana pozycja. Nie można garbić się jak kot (plecy wygięte w pałąk) albo jeździć na prostych rękach i plecach. Ważne też jest nachylenie siodła, tak żeby część ciężaru spadała na ręce.
Mi trochę pomogło wydłużenie i opuszczenie mostka oraz lekkie pochylenie siodła - z czasem pozycja mi się obniżyła a plecy "wypłaszczyły". Nadal bolą - szczególnie na płaskich maranach z dziurami i korzeniami.
Zapobiegawczo można plecy przed startem nasmarować żelem przeciwbólowym (Naklofen) albo rozgrzać bengajem. W trakcie można łynkąć tabletkę przeciwbólową - to nie doping

Ważne tez jest, żeby były zawsze osłonięte - często źle zrobiona koszulka się podciąga i odsłania plecy - wtedy nery bolą strasznie. Można coś wrzućić w skraje kieszenie - dętkę, pompkę, żarcie - tak żeby ją obciążać.
Co na tyle moich doświadczeń

Michał
- Creeping Death
- NApierdalator
Zdaję sobię sprawę z tego że pozycja na rowerze przyczynia się dop bólu pleców (ta zła).. Ja raczej rower mam ustawiony ok. W końcu na TC ani razu nie miałem problemu z kręgosłupem... Poprostu bóle czasem sie pojawiaja, kiedys pytalem mojego lekarza co z tym.... to chciał mnie skierować na rehabilitacje z 70-ci latkami
więc podziekowałem 

POWERADE- Jebne czy wstane??
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
- Giant Mike
I to oczywiste - bo dlugie podjazdy i zjazdy to zadka zmiana pozycji, plecy sie inaczej ukladaja, pozycja sie zmienia. Duzo gorzej jest na plaskich maratonach albo interwalach gdzie czesto sie czarpie i napina, wstaje w korbach itp.Creeping Death wrote:W końcu na TC ani razu nie miałem problemu z kręgosłupem
Michal
- Creeping Death
- NApierdalator
- Giant Mike
Ja teraz chodzę na krioterapię a zapowiada się jeszcze naświetlanie barku i wcale nie ma tam 70cio latków a pani rehabilitantka jest młodza ode mnieleoheart wrote:trzeba było pójśc,mogłoby pomóc naprawdęCreeping Death wrote:kiedys pytalem mojego lekarza co z tym.... to chciał mnie skierować na rehabilitacje z 70-ci latkamiwięc podziekowałem

- Creeping Death
- NApierdalator
- Creeping Death
- NApierdalator
- Creeping Death
- NApierdalator