Bikemaratony 2005

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Edi
Moherator

Post by Edi »

Ja ostatnio przejeżdżałem kilka razy koło torfów i przez bunkry. Butelki chyba są uprzątnięte (przynajmniej w tych miejscach), ale na trasie można jeszcze uświadczyć sporo opakować po różnych żelach energetycznych. Poza tym butelki są popakowane w worki i wszystko stoi sobie w lesie, pod samymi bunkrami jest kilka worków (a tak przy okazji: jak się zgniecie butelkę plastikową, to zajmuje ona kilka razy mniej miejsca - nie żebym się czepiał, ale to taka uwaga praktyczna).
cookie monster
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

wywolalem klisze, wiec teraz z cyklu jak konczy OGR... ;)

Image
Image

ps. foty w full rozdzialce wrzuce wieczorem jak poskanuje.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

to drugie ma za duże kontrasty - aż razi w oczy
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

slonce bylo mocne... ;)
co kto lubi.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

ale pierwsze mnie się bardzo podoba
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

nektorzy chyba nie byli zadowoleni z przejazdu ;)

Image
Image
Arkadyj
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Arkadyj »

behem0th wrote:nektorzy chyba nie byli zadowoleni z przejazdu ;)
Wrecz przeciwnie. Bylo super. Oby wiecej takich imprez w przyszlosci :-)
Giant Mike

Post by Giant Mike »

Edi wrote:Ja ostatnio przejeżdżałem kilka razy koło torfów i przez bunkry. Butelki chyba są uprzątnięte (przynajmniej w tych miejscach), ale na trasie można jeszcze uświadczyć sporo opakować po różnych żelach energetycznych. Poza tym butelki są popakowane w worki i wszystko stoi sobie w lesie, pod samymi bunkrami jest kilka worków (a tak przy okazji: jak się zgniecie butelkę plastikową, to zajmuje ona kilka razy mniej miejsca - nie żebym się czepiał, ale to taka uwaga praktyczna).
Rozumiem, że kazdy z Was podniósł lub zerwał to co zobaczył czy tylko gadacie, że naśmiecone i tyle ??

A tak w ramach wyjaśnienia - kupy śmieci stają bo tak się umawialiśmy. Zostaną zabrane przez straż leśną jak skończymy. A co do pozostałości to cała trasa nie została jeszcze przejechana dwa razy, ale nikt nie ukrywa, że wszystkiego nie da się zobaczyć i podnieść.

Pozdrawiam,
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

hehe, wiedzialem ze to powiesz... ;) wiec stwierdze jasno: nie, zostawilem to dla profesjonalistow. ;)

sorry, ale ja swoje smieci zbieram, cudze tez potrafie podniesc, ale tu jest ewidentny wlasciciel smiecia, ktory sam powinnien sie nim zajac, tym bardziej ze zainkasowal pewne pieniadze.
ciekawe czy po przedwakacyjnym maratonie jeszcze Wasze smieci zwisaja z drzew, bo calkiem niedawno tam byly.

i bede to powtarzal do czasu az wszystko nie zniknie. ;)

inna sprawa jest ze wiekszosc maratonczykow to buraki pyrgajacu w krzaczory puste butelki, jak by ich do bufetu nie mogli dowiezc (pewnie dlatego ze sa PRO ;). pomijam resztkowe przypadki samowypadniecia.
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

a mnie wypadł ołówek w czasie alleya. i nie wróciłem się po niego, mimo że nie jestem pro :P chyba zaraz pójdę i go poszukam :lol: jednak co do śmieci - też uważam, że butelki powinny zniknąć. a co do strzałek - może byłby to dobry szlak rowerowy?
Edi
Moherator

Post by Edi »

Przyznam się: wyrzuciłem jedną pustą butelkę po powerade, ale uczyniłem to na bufecie pod bunkrami. A na metę dowiozłem dwie inne butelki i nawet głupie korki od tych napojów ;).
cookie monster
Giant Mike

Post by Giant Mike »

behem0th wrote:hehe, wiedzialem ze to powiesz... ;) wiec stwierdze jasno: nie, zostawilem to dla profesjonalistow. ;)

sorry, ale ja swoje smieci zbieram, cudze tez potrafie podniesc, ale tu jest ewidentny wlasciciel smiecia, ktory sam powinnien sie nim zajac, tym bardziej ze zainkasowal pewne pieniadze.
ciekawe czy po przedwakacyjnym maratonie jeszcze Wasze smieci zwisaja z drzew, bo calkiem niedawno tam byly.
Wy, Wasze, Oni <-> zainkasowana kasa - cholera, sprawdziłem konto, jakoś nic na nie przybyło a wręcz przeciwnie !! Jeżeli komukolwiek się wydaje, że ktokolwiek z NAS zarobił na tej impreze choć złamaną złotówkę to niech idzie się na chwile przewietrzyć na balkon !

Nikt nie musi się licytować ile czego wyrzucił a ile dowiózł - to nie jest konkurs.

Poprostu oficjalnie i szczerze mnie wkurza wytykanie przypadków z takich imprez na zasadzie WY zostawiliście, WY pozbierajcie itd.

Jak potrzeba było osób do pomocy to nikt się nie garnął do wzięca odpowiedzialności i obowiązków za impreze - choć takiej szansy "kolarstwo" w Otwocku dawno nie miało ! Osoby, które pomogły wiedzą jak było i ile pracy trzeba w to było włożyć ! I przynajmniej mają świadomość, że zrobiły coś więcej niż teoretyzowanie na temat kolarstwa ! A teraz kiedy trzeba z tej szansy skorzystać jak zwykle sukces będzie miał wielu ojców - więc jeżeli WY chcecie aby w mieście pozostał dobry wizerunek po impezie (a na pewno niektórym jest wszystko jedno czy to Otwock Team czy OGR !!!) to może jednak warto się schylić po opakowanie po żelu, skoro już się po nim trzeci raz przejechało ????

Michał

ps. I pamiętajcie, że działo to w dwie strony - więc jeżeli ktoś dostaję bęcki na Masie to nadal jest to Otwock - nie ważne czy TEAM czy GR.
/wiem, to był argument "a u Was biją murzynów"/
Domar

Post by Domar »

eh... nie wiem jakie ma o tym zdanie Behem, ale ja tu nikogo nie chcę o nic oskarżać. nie wydaje mi się, że Ty Michał albo ktokolwiek z Otwock Team był za cokolwiek odpowiedzialny, tak jak nie wydaje mi się, że wszystko Wy zorganizowaliście. taka organizacja jest raczej niemożliwa bez środków. i nie wydaje mi się, że koniecznie Wy musicie to sprzątać. ale fakt jest taki, że chyba wpisowe poszło też m.in. na sprzątanie po zawodach. no chyba że się mylę.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

sie bardzo ciesze, ze ktos sie podjal tego wysilku, ale... :)
Giant Mike wrote: Wy, Wasze, Oni <-> zainkasowana kasa - cholera, sprawdziłem konto, jakoś nic na nie przybyło a wręcz przeciwnie !! Jeżeli komukolwiek się wydaje, że ktokolwiek z NAS zarobił na tej impreze choć złamaną złotówkę to niech idzie się na chwile przewietrzyć na balkon !
ej, no bez jaj. Pan Zamana wzial kase? wzial pieniadze, podjal sie pewnych obowiazkow, jak sobie nie mozecie poradzic za darmo, niech wynajmie blyska czy inna firme sprzatajaca. ;)

dzialasz w jego imieniu, wiec kieruje sie w Twoja strone. przeciez nie bede mowil sasiadce, ze w lesie zostaly smieci po maratonie. ;)
a ze jest Was wiecej, uzywam slowa Wy. gdybym wiedzial ze ta forma tak bardzo ci przeszkadza to bym uderzyl wprost na forum mazovii, kierujac slowa do organizatora...

wiec jeszcze: drazni mnie, ze robicie to samo po raz drugi i popelniacie ten sam blad zostawiajac smieci.
ps. I pamiętajcie, że działo to w dwie strony - więc jeżeli ktoś dostaję bęcki na Masie to nadal jest to Otwock - nie ważne czy TEAM czy GR.
/wiem, to był argument "a u Was biją murzynów"/
no niestety. smrod sie ciaaagnie... ;)

i chyba EOT z mojej strony, bo zaczynam sie powtarzac. ;)
Domar

Post by Domar »

ale Behe, tamten przedwakacyjny maraton to nie wiem czy Giant robił.
marta

śmieci

Post by marta »

małe wyjaśnienie:
zarządca gruntu - Nadleśnictwo Celestynów - w umowie z organizatorem ustaliło termin uprzątnięcia śmieci, 5 dni po maratonie. Jako, że oprócz Otwock Team nikt nie podjął się podnoszenia żeli, butelek i innych śmieci niekoniecznie maratonowych- poproszono o przedłużenie terminu do 18 września. Nadleśniczy nie widział żadnych przeciwskazań, więc zgodę takową wydał, udostępnił worki na śmieci i zagwarantował bezpłatne usunięcie zabranych śmieci przez "leśne MPO".
nie twierdzę, że zebraliśmy wszytkie śmieci pomaratonowe, ale większego brudu jak był, to nie zostawiliśmy.
Giant Mike

Jeszcze jeden

Post by Giant Mike »

Odbedzie się jeszcze jeden maraton w cyklu Mazovia 2005 - w okolicach Jabłonnej. Szczegóły na www.mazovia.vel.pl

Michał
Giant Mike

PODSUMOWANIE

Post by Giant Mike »

Cykl Liga BikeMaraton 2005 się zakończył.
Wyniki Otwock TEAM są następujące :

Marta Osuch - 39. w K2

Jurek Pleskot (Otwock) - 2. miejsce w kat. M5 (tylko 21pkt straty do 1.)
Andrzej Witkowski (Józefów) - 3. miesce w kat. M5
Andrzej Litwinienko (Otwock) - 17. w M5

Ernest Jurowski (Józefów) - 13. miejsce w M2
Michał Osuch (Otwock) - 105. w M2
Przemek Grudziński (Józefów) - 115. w M2
Maciek Szczęśniak (Józefów) - 130. w M2

Druzynowo zajeliśmy 19. miejsce .

Michał
Last edited by Giant Mike on 27 Sep 2005 08:34, edited 1 time in total.
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Personal best 200km
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

http://skocz.pl/mazovia

Sciągał może ktoś już filmik (150 mega) z tamtąd ?
Sporo tego i nie wiem czy ciągnąć.
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
Post Reply