piasteczka deore tyl. kto ma?

Sprawy sprzetowe: naprawa, konserwacja, porady.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
rycho
Sojowy
Sojowy

piasteczka deore tyl. kto ma?

Post by rycho »

ktos moze jezdzi na takiej piescie? qrwa poroniony produkt. chyba po 200km bembenek szlag trafil, stuka niemilosiernie. nie to jak formula taiwan na maszynie :P
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

ja mam... lezy luzem w pudle na podlodze ;)

yorek ma, pol norwegi na niej zrobil- nadal dziala, widac kwestia egzemplarza ;>
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

a to sorki bo nie sprecyzowalem:) ja o 9 mowie. byc moze jakis dobre sztuki wam wpadly bo gadalem z kolesiem z weelera i mowil ze strasznie duzo odsyla z reklamacja. jak widac shimano rulez :D no i nie ma jak zrywajace sie lx z tylu:)
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

moze takim nieziemskim hardkorowcem jestes, za duzo powera w nogach ;)
bo mam tez lxa z okolic 99 roku i do dzis sie pieknie kreci w kole...

ale fakt ze deore ponoc sie sypia, a luz maja od nowosci ;>

piasty oczywiscie z bebenkiem 8-9.

a teraz spac.
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

hehe hardkora to se moge posluchac:) taki zmyslny to ja nie jestem. ale teraz zaluje ze nie dorzucilem troche grosza i czegos na maszynie nie wzialem. no nic, zawsze wszystko w praniu wychodzi:)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

ja mam 8 deorke tył jak już behem napisał i od początku zdażało jej się przeskakiwać ale kilka tysięcy już zrobiła i ciągle działa chociaż przeskakuje od czasu do czasu. opinia wśród ludzi jest taka, że bębenek mają chyba z plasteliny zrobiony i lepiej już w alivio zainwestować bo jest twardsze
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

kurdeRYSIEKuwazaj wrote: ale teraz zaluje ze nie dorzucilem troche grosza i czegos na maszynie nie wzialem.
no tak, ale tylko sposob lozyskowania sie zmienia, to akurat w shitmano wydaje mi sie bardzo dobre - szybciej maszynowka luzow dostanie niz bieznie czy kulki sie wyrobia... tyle ze lozysko mozna wymienic... bieznie w korpusie piasty juz nie za bardzo. ;) ale bebenek zawsze ma podobna konstrukcje...
paprak
Postojebca zawodowy
Postojebca zawodowy

Post by paprak »

Ja mam przod i tyl na Alivio, ale nie wiem jaki model, na razie kreca sie calkiem sprawnie, qpione w zeszlym roku w komplecie z obreczami i szprychami (gotowe kółka), model zeszlo-roczny , tak mi sie wydaje :)
Uja tam DOBRY !!!! :P
Post Reply