Chodzi o śrubę do jarzma do siodła (coś takiego jak na zdjęciu). Śruba pękła podczas jazdy (ewentualnie do wymiany może być jeszcze element, w który śruba jest wkręcana). Może ktoś ma całe jarzmo na zbyciu.
W sklepie rowerowym dowiedziałem się, że nie jest to część, którą mogę kupić oddzielnie (trzeba zanabyć całą sztycę!). W sklepach z artykułami może być ciężko, bo gwint jest prawdopodobnie drobnozwojny, a nie typowy M.
też tak myślałem, ale "szpecjalista" w sklepie ze śrubami powiedział co innego... jak Carloz nie znajdzie tej śruby, to spróbuję gdzie indziej. dzięki za info.
To jest M8 ? Możesz podać długość? Kolesław powiedział że to gwint drobnozwojny? A nie wiesz jaki skok?
W ostateczności możesz kupić zwykłe M8 czy co tam jest i przegwintować ten element w który wchodzi śruba i po zabiegu.
OK, okazało się, że sprzedawca w sklepie ze śrubami, w którym byłem wcześniej nie zna się na rzeczy. Rzeczywiście to jest zwykła śruba M8x40. Zanabyłem 4 sztuki za niecałe 2PLN'y. Dla mnie EOT. Dzięki.