Otowckie Przełaje 2007

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Post Reply
dariusz Żebrowski

Otowckie Przełaje 2007

Post by dariusz Żebrowski »

Proszę o współpracę:
jeśli sił, środków i czasu wystarczy chcielibyśmy z kolegami z sekcji bno zorganizować w sezonie 2006/2007 na Meranie cykliczne (od końca października do końca marca 1-2 razy w miesiącu w sobotę lub/i w niedzielę) popularyzacyjne zawody sportowe pod nazwą już opatentowaną Otwockie Przełaje.
W programie chcemy umieścić:
1. bieg na orientację na terenie Meranu
2. bieg przełajowy "górski" na terenie Meranu
3. zawody rowerowe na terenie Meranu (jesień, zima, wczesna wiosna - jak pogoda pozwoli i chętni dojadą)
4. bieg na nartach biegowych na terenie Meranu (zima ze śniegiem)

Formuła otwarta, sportowo-rekreacyjna. Baza w remizie w Jabłonnie (jesli dogramy szczegóły).Całość musi trwac od 11:00 do 15:00. chciałem was prosic o współstworzenie formuły zawodów rowerowych, tak aby mogli wystartowac w niej i mali i duzi. zawody te powinny się rozgrywać na Meranie i trwać nie dłużej niż 1-1,5 godziny. Formuła np. kilku etapowego wyścigu, toru przeszkód. Przygotowania przed zawodami muszą być proste i nie mogą angażować więcej niż 2 osób. Chodzi o w formułę przyjaciele robią coś dla swoich przyjaciół i ich przyjaciół i ich przyjaciół itd
Proszę o sugestie, wskazówki i uwagi i pomysły.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

1) bieg na nartach jak najbardziej, tym bardziej ze coraz wiecej potencjalnych osob startujacych.
2) biegi normalne mnie nie interesuja. ;)
3) zawody rowerowe: osobiscie nie wyobrazam sobie cos konkretnego poza XC na tak malym terenie, do tego przy czesto nieciekawej pogodzie. caly czas zapominacie, ze rower sluzy jednak do pokonywania wiekszych dystansow, inaczej staje sie przeszkadzajacym "piatym kolem".... ;)
Arkadyj
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Arkadyj »

Mi z kolei podoba sie propozycja organizacji biegow przelajowych. Pisalbym sie na to. Bylaby to swietna motywacja na zachowanie formy takze w miesiacach zimowych.
Post Reply