no i mi trzeszczy
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
no i mi trzeszczy
Tak wiec moj nowitku rower zaczął trzeszczeć. Wszystko sie zaczelo po powrocie z uroczyska, gdzie przy kilku piwach próbowaliśmy wypatrzeć komety na nieboskłonie (podobnież jest jakaś).
W sumie to nie wiem co trzeszczy ale przy kazdym depnieciu na pedaly slychac to j%#^&e trzeszczenie. Po dokładnych oględzinach odkryłem niby-pekniecie na spawie przy główce ramy. No ale nie wiem czy to pęknięcie czy nie.
Za radą behema nalaem oleju na suport. Zobaczymy czy to cos da.
A moze jakies inne sugestie ?
W sumie to nie wiem co trzeszczy ale przy kazdym depnieciu na pedaly slychac to j%#^&e trzeszczenie. Po dokładnych oględzinach odkryłem niby-pekniecie na spawie przy główce ramy. No ale nie wiem czy to pęknięcie czy nie.
Za radą behema nalaem oleju na suport. Zobaczymy czy to cos da.
A moze jakies inne sugestie ?
mi tez powiedział żebym nalał i nie pomogło
co do pęknięcia to się za bardzo nie nastawiaj - te ramy aż tak łatwo nie pękają, przetrzyj to szczoteczką do zębów i zobacz czy to nie jakiś brud się przylepił i straszy. mi teraz trzeszczy sztyca i to też tak jakby rama pękła ale za cholere nie moge tego zlikwidować

co do pęknięcia to się za bardzo nie nastawiaj - te ramy aż tak łatwo nie pękają, przetrzyj to szczoteczką do zębów i zobacz czy to nie jakiś brud się przylepił i straszy. mi teraz trzeszczy sztyca i to też tak jakby rama pękła ale za cholere nie moge tego zlikwidować
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
no powiedzialem zebys nalal, bo chciales wykrecac suport coby smarowac (tak jak to i chmielu sobie wykombinowal ;) wiec po co sie jeb* skoro mozna to bez bolu. ;) a ze nie pomoglo...
inne przyczyny trzeszczenia:
-pedaly
-niedokrecona korba
-mocowanie bidonu ( ja tak mam :)
-pancerze przerzutki(!), gdy druty przebija koncowki, obcieraja wtedy i trzeszczy
-polaczenie widelec-mostek-kierownica-rogi (nasmarowac i dokrecic)
-zmielone kulki w piastach, sterach
-pekajace ramy ;>
inne przyczyny trzeszczenia:
-pedaly
-niedokrecona korba
-mocowanie bidonu ( ja tak mam :)
-pancerze przerzutki(!), gdy druty przebija koncowki, obcieraja wtedy i trzeszczy
-polaczenie widelec-mostek-kierownica-rogi (nasmarowac i dokrecic)
-zmielone kulki w piastach, sterach
-pekajace ramy ;>
Taka ramakurdeRYSIEKuwazaj wrote:a co to za ramka jest?
http://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... 14&prod=92
Dzis caly rower wyczyscilem, zeby popatrzec czy gdzie indziej nie peka...no i po tym myciu przestal trzeszczec.
Nie za dobrze, bo stracilem jeden argument do reklamacji. To pekniecie jest naprawde nie duze, i trzeba sie przygladac zeby je zauwazyc.
Co radzicie ? Jechac do sklepu i sie kłucic czy poczekać jeszcze. Może sie powiększy i trzeszczenie wróci...