Bikemaratony 2005

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Arkadyj
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Arkadyj »

leoheart wrote: uważam że to swietne wyniki, :brawo: tylko pozazdrościc zwłaszcza biorac pod uwage te wywrotkę :)
a swoja droga jakie osiągnięcia miały cyborgi z pierwszych miejsc?strach pomyśleć 8)
Z najlepszymi oj bardzo ciezko bylo rywalizowac. 20 min po mnie przyjechali na mete pierwsi zawodnicy - Galinski i Zamana ktorzy jednak jechali jedna runde (32km) wiecej :-) Masakra.
Giant Mike

Post by Giant Mike »

sonia13 wrote: Przeglądając relację i wyniki maratonu w Żyrardowie zauważyłem, że kilka osób startowało w ramach grupy Otwock Team. Czy Giant Mike mógłby coś o tej grupie napisać ?
Otwock Team jest "wymysłem" na potrzeby klasyfikacji generalnej BM. Choć tak na prawdę tak się zaczeliśmy się tak tutułować. Grupę tworzą osoby, które wspólnie trenują i startuję w lidze BM i Mazovii. Nie ma jakiegoś formalnego członkostwa, składek, zmuszania itd.

W tej chwili twardy trzon to około 10 osób regularnie trenujących i startujących. Ilość osób się zmienia, przybywają nowe :

Jerzy Pleskot, Andrzej Litwinienko, Ernest Kurowski, Andrzej Witkowski, Michał Osuch, Marta Osuch, Przemek Grudziński, Piotrek Rębkowski, Kuba Hamerski, Tomek Słyk i inni. Regularnie trenują z nami zawodnicy szosowi - m.in. Sławek Zając.

Jurek regularnie wygrywa długie maratony w kategori M5, Andrzej W. jest drugi. Andrzej L. staje na podium w M5 na krótkich. Ernest plasuje się w pierwszej 10 kategori M2 na długich maratonach i ma szanse na podium w klasyfikacji generalnej ligi BM. Piotrek Rębkowski jest organizatorem Otwockiej Ligi MTB.

Treningi odbywają się w sobotę i niedzielę o 10. Spotkanie przy przejeździe niestrzeżonym Pułaskiego/Warszawska/Armii Krajowej. Dodatkowo we wtorki i czwartki o 16 w tym samym miejscu (tylko w lato). W tym sezonie ze względu na ogromną liczbę startów weekendowe treningi są słabo obstawione.

Cały czas planujemy teamowe stroje - ale jak to bywa z dużymi grupami indywidualistów ciężko się dogadac :)

To na tyle :).

Michał.
Plannja Racing Team || GG#: 130876
Mobger
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by Mobger »

dzięki za info. A gdzie jeździcie w trakcie treningów, jak szybko i jak daleko ?
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

szybko i w kolko ta sama trasa... ;)

no dobra, nic nie mowilem, niech Mike sie poprodukuje. ;>
Giant Mike

Post by Giant Mike »

sonia13 wrote:dzięki za info. A gdzie jeździcie w trakcie treningów, jak szybko i jak daleko ?
A'ha - dodam jeszcze, że pomagamy w organizacji 4tej edycji Mazovia MTB Marathon w Otwocku - tzn. wyznaczenie trasy i promocja w lokalnych mediach bedzie nasza.

Treningi w lato są prawie w 100% szosowe - dystans 80~130km, średnia około 30 km/h. Trasy w kierunku Osiecka, Garwolina, Pilawy, Kołbieli ...

Michał
Giant Mike

Post by Giant Mike »

Witam po krótkiej przerwie.

Na oficjalnej stronie Mazovia MTB Marathon pojawił się już zarys maratonu w Otwocku :

http://www.mazovia.vel.pl/otwock/mapa.jpg

Jak widać pętla się trochę wydłużyła, nie ma też już tej dłuuuugiej prostej do smolarni. Zamana poprosił o pętlę ok. 40km.

Pracuje nad wersją "kolorowa". Może ktoś z Was ma ciekawy podkład tego obszaru - jeżeli nie będe musiał w poniedziałek skanować.

Pozdrawiam,
Michał

ps. Maraton wypada w piersza niedziele miesiaca - OGR powinna zastanowić się co z masa ??
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

A masa wypada w pierwsza SOBOTĘ miesiąca.......więc ?????????????
Personal best 200km
popeye

Post by popeye »

masa jest absolutnie lajtowa, nie ma więc powodów do zmian terminów
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny

"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "

http://picasaweb.google.pl/darekab/
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

damy rade obskoczyc wszystkie imprezy ;)P

ps. spajder, nie jaraj sie tak. ;)
Giant Mike

Post by Giant Mike »

Spider wrote:A masa wypada w pierwsza SOBOTĘ miesiąca.......więc ?????????????
Zawsze wydawało mi się, że w niedziele - ale skoro tak, to ja nie widze już problemu :)

Michal
Giant Mike

Post by Giant Mike »

Giant Mike wrote:Witam po krótkiej przerwie.
Na oficjalnej stronie Mazovia MTB Marathon pojawił się już zarys maratonu w Otwocku :
http://www.mazovia.vel.pl/otwock/mapa.jpg
Przygotowałem wersję kolorową - poddaje pod szybką ocenę zanim wyślę do Organizatora. Może coś jest niejasne, niewidoczne, nieprzejezdne, źle zaplanowane itd. Czekam do wtorku do popołudnia. Z góry dziękuję.

http://osuchm.neostrada.pl/bm_otwock/bm ... _kolor.jpg (1.5MB)

Dla chętnych wersja wektorowa (Corel 10) :

http://osuchm.neostrada.pl/bm_otwock/bm ... _kolor.cdr (8MB)

Michał
Giant Mike

Post by Giant Mike »

Na stronie http://www.mazovia.vel.pl/otwock-opistrasy.html pojawiła się aktualna mapka trasy.

Michał

------------z innego watku, przeniosl behe ;)-----------

Zaproponowałem Zamanie, żeby zrobić spędowy, duży objazd na dwa tygodnie przed maratonem - czyli weekend 20/21.08, bo ten tradycyjny dzień przed nie jest dla ścigantów, którzy wtedy odpoczywają. Poza tym to będzie dla mnie jedyny wolny weekend na taką przejażdzkę.

Z inforamcji dodatkowych :

- po 15tym zaczyna sie plakatowanie Otwocka - wszelka pomoc będzie mile widziana
- Osoby, które nie będą jechały maratonu a będa chciały pomóc będa mile widziane jako obsługa na trasie - dostaną maratonowy T-shirt i napoje for free
- osoby, ktore sie zaangażuja w pomoc przy organizacji dostaną discount na start, a może nawet for free - ale tego nie moge obiecać, bo jeszcze nie mam żadnego potwierdzenia od organizatora.

Objazd trasy maratonu

Post by Giant Mike »

W sobotę, 20 sierpnia o 11 zapraszam na wspólny objazd trasy Maratonu Otwockiego.

Start ze Stadionu. Więcej informacji na http://www.mazovia.vel.pl/forum/index.p ... f8#msg_415

Michał
Mobger
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Re: Objazd trasy maratonu

Post by Mobger »

Giant Mike wrote:W sobotę, 20 sierpnia o 11 zapraszam na wspólny objazd trasy Maratonu Otwockiego.
Czy z własnego doświadczenia maratonowego możesz stwierdzić, że będzie to miła i raczej spacerowa przejażdżka, czy raczej hormony co po nektórym uderzą do głowy i zamieni się to w pierwszą próbę sił przed startem? Chętnie bym sie wybrał na objazd w większej grupie, ale jeżeli ma to być wyścig przed wyscigiem - to wolę jechać sam.
Giant Mike

Post by Giant Mike »

Mobger wrote:
Giant Mike wrote:W sobotę, 20 sierpnia o 11 zapraszam na wspólny objazd trasy Maratonu Otwockiego.
Czy z własnego doświadczenia maratonowego możesz stwierdzić, że będzie to miła i raczej spacerowa przejażdżka, czy raczej hormony co po nektórym uderzą do głowy i zamieni się to w pierwszą próbę sił przed startem? Chętnie bym sie wybrał na objazd w większej grupie, ale jeżeli ma to być wyścig przed wyscigiem - to wolę jechać sam.
Do wyścigu będzie jeszcze kupę czasu. Je będę tydzień przed najważniejszymi dla mnie zawodami w tym roku więc nie mam zamiaru się tak ani trochę zaginać. Będzie zapewne kilku prowadzących więc jak się stawka porwie to trodno. Nikt się nie zbubi :)

Generalnie nie należy się spodziewać wyścigu tylko objazdu - mimo wszystko :)

Michał
Arkadyj

Post by Arkadyj »

A mnie znow nie bedzie :-( A ma ktos ochote wybrac sie na objazd trasy w ten weekend w sobote lub tez w niedziele rano?
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Wstepnie jestem na tak ale w niedziele
w sobote planuje pojechac do wawy w sprawie mojego nowego roweru :-) 8)
Personal best 200km
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Arkadyj wrote: A mnie znow nie bedzie :-( A ma ktos ochote wybrac sie na objazd trasy w ten weekend w sobote lub tez w niedziele rano?
oj Areczku, ciebie nigdy nie ma bo masz ch*wo ustawiony grafik... :)
raczej juz tak do konca zycia bedziesz mial, chyba ze dostawia ze dwa dni w tygodniu. albo zmienisz rozplanowanie zajec.
Mobger
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by Mobger »

Arkadyj wrote:
A mnie znow nie bedzie :-( A ma ktos ochote wybrac sie na objazd trasy w ten weekend w sobote lub tez w niedziele rano?
Wstepnie jestem na tak. Tylko jeszcze nie wiem którego dnia, bo żona wraca z wakacji w weekend i musiałbym się z przejażdżką uwinąć przed jej powrotem. :lol:
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

Arkadyj wrote:A mnie znow nie bedzie :-( A ma ktos ochote wybrac sie na objazd trasy w ten weekend w sobote lub tez w niedziele rano?
tylko 04.09 bądź!
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Post Reply