Rowery i kolej

Wszystko co zwiazane z rowerowaniem i podrozowaniem. Trasy, nietypowe pomysly, porady praktyczne.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Rowery i kolej

Post by Domar »

Robi się coraz lepszy klimat.
Od 25.IV jak pisała bodajże pokrzewka rowery w mazowieckich za darmo, a od 30.IV w przewozach regionalnych za 1 zł:
http://www.pr.pkp.pl/aktualne-oferty,s,0,4377.html

PS. Tylko niestety przewozy regionalne to już nie pośpiechy, a głównie osobówki w innych województwach, no ale zawsze może się przydać ;)
I co tu napisać? Nie wiem :/
mas1o
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by mas1o »

A w zeszlym roku nie bylo przez cale wakacje za darmo?
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

tylko w mazowieckich
I co tu napisać? Nie wiem :/
Gość

Post by Gość »

Hej,
mam pytanko, czy jest możliwość przewiezienia roweru pociągiem, który nie ma zaznaczonej opcji - przewóz rowerów? Jeśli tak, to na jakich zasadach?
Pozdrawiam,
agata
Edi
Moherator

Post by Edi »

Jest możliwość. Płacisz za przewóz roweru normalnie, a umieszczasz go w tam gdzie jest możliowść (na korytarzu, w przedziale, czy w ekstremalnych przypadkach nawet w ... kiblu ;) ). Jeśli piszę bzdury, niech ktoś mnie poprawi ;).
cookie monster
Pantofel_bez_loga

Post by Pantofel_bez_loga »

Gość wrote:Hej,
mam pytanko, czy jest możliwość przewiezienia roweru pociągiem, który nie ma zaznaczonej opcji - przewóz rowerów? Jeśli tak, to na jakich zasadach?
Pozdrawiam,
agata
Edi jest w błędzie. W przypadku, gdy w pociągu nie ma wagonu rowerowego, bagazowgo albo przedsionka dla rowerów, rower można przewieźć w pierwszym przedsionku pierwszego wagonu lub w ostatnim przedsionku ostatniego, pod własnym nadzorem.

W praktyce Edi ma rację, bo często idzie się na żywioł, a konduktorzy przymykają oko na takie praktyki jak rower w przedziale pasażerskim.
Post Reply