Pompka do Manitou R7
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Pompka do Manitou R7
Ma ktoś pożyczyć pompkę do Manitou R7 ?
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Re: Pompka do Manitou R7
btw. nie ma znaczenia do jakiego modelu jest pompka. Marki różnią się tylko ciśnieniami.chmiel wrote:Ma ktoś pożyczyć pompkę do Manitou R7 ?
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
Dzięki za odzew ale już chyba nie będzie potrzebna. Okazało się, że już pora na przegląd więc dopompują go w serwisie.
BTW: Czy to normalne żeby zeszło z niego powietrze po roku, głownie stania i deko jazdy ? A no i jeszcze pojawiło się kilka wiszących kropel oleju na ladze. Wg. mnie to nie jes normalne.
BTW: Czy to normalne żeby zeszło z niego powietrze po roku, głownie stania i deko jazdy ? A no i jeszcze pojawiło się kilka wiszących kropel oleju na ladze. Wg. mnie to nie jes normalne.
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Tak - tak jak z koła. Tam są normalne uszczelki więc po roku może zejść. a jak stał/leżał? przy leżącym cienknący olej może oznaczać konieczność wymiany uszczelek. Przy stojącym to górne golenie nie powinny być wilgotne.Chmiel bez log wrote: BTW: Czy to normalne żeby zeszło z niego powietrze po roku, głownie stania i deko jazdy ? A no i jeszcze pojawiło się kilka wiszących kropel oleju na ladze. Wg. mnie to nie jes normalne.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
No właśnie stał cały czas w pozycji pionowej, a jeśli chodzi o olej to kropelki pojawiły się na dole amortyzatora. Wisiało sobie kilka kropel tak jak na cieknącym kranie.
Na goleniach zostały ślady oleju po dociśnięciu go w stanie niedopompowania.
Wniosek z tego, że musi być gdzieś nieszczelność.
Na goleniach zostały ślady oleju po dociśnięciu go w stanie niedopompowania.
Wniosek z tego, że musi być gdzieś nieszczelność.
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
kuzwa, z czego oni robia te manity? uchodzace powietrze? puszczajace olej uszczelnienia po jednym, dwoch sezonach? przez tyle lat jezdzenia na powietrznych marcokach nie doswiadczylem tego.
mowta co chceta, ale wyglad i pierdyliard regulacji, ktore i tak nic prawie nie daja, tylko sie psuja, nie przekonaja mnie do tej firmy. kolega ryba testuje juz drugi - zapytajcie czy jest zadowolony. ;p
chmielu, jak stara jest twoja R7-ka?

chmielu, jak stara jest twoja R7-ka?
Oj ludziska! Cośta się czepili tej r siódemki?
Jak coś nic nie waży to nie może być trwałe. Razem z Dzidkiem ćwiczymy dwa takie na maratonach i wszystko jest ok tylko serwisować skubańce trzeba REGULARNIE. Inaczej mówiąc to nie jest amor do roweru, który po użyciu zamyka się w piwnicy i nic z nim nie robi przez ileś tam tygodni (zostawta samochód na parkingu na pół roku to będzieta mieli zbliżony efekt). Rycho prawdę mówi - jak ma być bezobsługowy to tylko marcok i to jak najprostrzy model, ale ten już lekki nie będzie.
Jak coś nic nie waży to nie może być trwałe. Razem z Dzidkiem ćwiczymy dwa takie na maratonach i wszystko jest ok tylko serwisować skubańce trzeba REGULARNIE. Inaczej mówiąc to nie jest amor do roweru, który po użyciu zamyka się w piwnicy i nic z nim nie robi przez ileś tam tygodni (zostawta samochód na parkingu na pół roku to będzieta mieli zbliżony efekt). Rycho prawdę mówi - jak ma być bezobsługowy to tylko marcok i to jak najprostrzy model, ale ten już lekki nie będzie.