Bikemaraton 2006
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
- różowy łokieć
- Buszujacy w forum
- różowy łokieć
- Buszujacy w forum
mysle Leo, ze sie tego nie doswiesz do dnia zawodow, jak pol roku temu, wszak to nie w interesie... ;)leoheart wrote:czy ktoś cos wie na temat opłat za maraton otwocki dla mieszkańców?będzie free czy nie?bo do 22.03 jest opłata 30pln więc pytanie brzmi wnosic ja czy nie?
najwyzej sobie pofoce znow :D
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Ja jeszcze tez nic nie wiem, ale postaram się to ustalić.leoheart wrote:czy ktoś cos wie na temat opłat za maraton otwocki dla mieszkańców?będzie free czy nie?bo do 22.03 jest opłata 30pln więc pytanie brzmi wnosic ja czy nie?
Co do 23go to z Miescie jest juz wniosek o zrobienie imprezy a Gregorz Golonko już się ze mną kontaktował z wspawie trasy.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
"Już się kontaktował" -dziwna strategia, został tylko miesiąc a tu dopiero się trasę ustala... Ale to jeszcze nie taki problem: Pan Golonko jest chyba doświadczonym organizatorem ale do gospodarza terenów- Lasów Państwowych wniosek jeszcze nie wpłynął. To dosyć ważne bo taki maraton angażuje całe nadleśnictwo, które odwala kawał roboty ( pan Golonko chyba po rowerzystach nie posprząta ). Zamana już wszystko załatwił i Mazovia będzie a z Bikemaratonem to żebyście się nie zdziwili... Takie jest moje zdanie.
- Giant Mike
Skoro decyzja o zmianie zapadla 2 tygodnie temu to i tak jest w czasieJASIEK wrote:"Już się kontaktował" -dziwna strategia, został tylko miesiąc a tu dopiero się trasę ustala... Ale to jeszcze nie taki problem: Pan Golonko jest chyba doświadczonym organizatorem ale do gospodarza terenów- Lasów Państwowych wniosek jeszcze nie wpłynął. To dosyć ważne bo taki maraton angażuje całe nadleśnictwo, które odwala kawał roboty ( pan Golonko chyba po rowerzystach nie posprząta ). Zamana już wszystko załatwił i Mazovia będzie a z Bikemaratonem to żebyście się nie zdziwili... Takie jest moje zdanie.

Co do pozwolen, to rzeczywiscie w nadlesnictwie jeszcze nic nie ma, a Zamana ma kwity juz zalatwione.
Co do trasy to podanie jej na gora dwa tygodnie przed jest rozsadne - bo po co wczesniej ??
Michal
ps. aby wniosek zostal rozpatrzony zgodnie z procedurami musi wplynac na co najmniej miesiac przed impreza.
- Giant Mike
co do opłat za Mazovie - cytuje :
Witaj Michale ,
oczywiscie zapros kolegow na maraton, jade do Otwocka walczyc dalej o pozwolenia, dzieki za mape
do nastepnego maila
Ewa
Co nalezy rozumiec, ze chyba zaproszeni koledzy jada za darmo
Michal
Witaj Michale ,
oczywiscie zapros kolegow na maraton, jade do Otwocka walczyc dalej o pozwolenia, dzieki za mape
do nastepnego maila
Ewa
Co nalezy rozumiec, ze chyba zaproszeni koledzy jada za darmo

Michal
- Giant Mike
Na www.bikemaraton.pl pojawiła się informacja o edycji 23go.
Osobiscie sie nie wypowiadam juz na ten temat - ale mapka cos mi przypomina
wazna informacja - jezeli wystartuje sie 9go to 23go ma sie 40% znizki !
Michal
Osobiscie sie nie wypowiadam juz na ten temat - ale mapka cos mi przypomina

wazna informacja - jezeli wystartuje sie 9go to 23go ma sie 40% znizki !
Michal
Ciekawe ciekawe, ja też coś zauważyłem ale to chyba fatamorgana albo zaburzenia wzroku.
Oto opis trasy Bikemaraton:
Trasa nie przypadkowa, specjalnie dobrana na wczesną wiosnę, piach, którego jest dużo w tutejszych lasach wysuszy miejsca podmokle i śliskie. W niektórych miejscach może pozostawać nieco śniegu. Jest kilka twardych odcinków szutrowych, większość dróg jest piaskowa (ale nie koniecznie piaszczysta), sporo jedziemy po lesie (korzenie) oraz po ścieżkach (single tracki). Start ze stadionu po asfalcie.
A to już zupełnie inne zawody Mazovia MTB:
Trasa nie przypadkowa, specjalnie dobrana na wczesną wiosnę, piach, którego jest dużo w tutejszych lasach wysuszy miejsca podmokle i śliskie. W niektórych miejscach może pozostawać nieco śniegu. Jest kilka twardych odcinków szutrowych, większość dróg jest piaskowa (ale nie koniecznie piaszczysta), sporo jedziemy po lesie (korzenie) oraz po ścieżkach (single tracki). Start ze stadionu po asfalcie.

Oto opis trasy Bikemaraton:
A to już zupełnie inne zawody Mazovia MTB: