podkladki pod bloki spd
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
podkladki pod bloki spd
Ostatnio zobaczyłem ze podeszwa zaczela sie wycierac na styku z pedalem. W kolarzowce i goralu mam pedaly SPD. Podeszwa w butach jest karbonowa, a troche juz sie naczytalem o pekajacych z powodu wytarcia podeszwach. W systemie SPD niby nie jest to powszechny problem (dotyczy to przede wszystkim cranka i time'a) ale u mnie niestety wystapil. Sa podkladki do cranka produkcji cranka i sidi tylko wydaje sie, ze nie beda pasowac do SPD. Czy ktos sie moze spotkal z takimi podkladkami do SPD lub wie czy pasuja podkladki cranka badz sidi lub tez innych prodcentow.
mialem kiedys cienkie blaszki, prawdopodobnie podkladka o ktora Ci chodzi, wtedy za bardzo nie wiedzialem gdzie mialoby to pasowac, poszukam pozniej.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
nie znalazlem, musialem je gdzies zutylizowac :/
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Szkoda 
Probowalem sam dorobic podkladki, lecz niestety patent sie nie sprawdzil. Jak wstawilem normalny kawalek blachy i wywiercilem otwory na sruby to blok nie mogl sie wgryzc w blache, a blacha w podeszwe wiec blok sie ruszal na podkladce i podkladka na podeszwie. Ciezko by bylo zrobic w domowych warunkach taka podkaldke zeby, umozliwila blokowi wbicie sie w podeszwe ale ktora sama przez blok bedzie zablokowana.
Jakas dobra dusza z innego forum ma mi przeslac jakies podkladki jakie byly razem z butami mavica, zobaczymy czy wysle i jak sie ewentualnie beda sprawowac.

Probowalem sam dorobic podkladki, lecz niestety patent sie nie sprawdzil. Jak wstawilem normalny kawalek blachy i wywiercilem otwory na sruby to blok nie mogl sie wgryzc w blache, a blacha w podeszwe wiec blok sie ruszal na podkladce i podkladka na podeszwie. Ciezko by bylo zrobic w domowych warunkach taka podkaldke zeby, umozliwila blokowi wbicie sie w podeszwe ale ktora sama przez blok bedzie zablokowana.
Jakas dobra dusza z innego forum ma mi przeslac jakies podkladki jakie byly razem z butami mavica, zobaczymy czy wysle i jak sie ewentualnie beda sprawowac.